10 milioane de dolari către familii din Fâşia Gaza distribuite de Qatar

39

Qatarul a început marţi distribuirea a 10 milioane de dolari către zeci de mii de familii sărace din Fâşia Gaza, în pofida măsurilor preventive împotriva coronavirusului, transmite dpa.

Mohammad el-Ammadi, şeful Comitetului pentru Reconstrucţia Gazei al Qatarului, precum şi biroul ambasadorului acestui stat au anunţat anterior că distribuirea ajutoarelor va începe marţi.

Potrivit unui comunicat, familiile vor primi aceste ajutoare prin intermediul oficiilor poştale de pe teritoriul enclavei, într-un efort de a păstra siguranţa locuitorilor în contextul pandemiei.

Procesul de distribuire va dura două săptămâni, iar fiecare beneficiar va primi un SMS prin care i se va comunica unde şi când să se prezinte pentru a ridica banii. Cu acea ocazie, beneficiarii vor trebui să respecte o distanţă de siguranţă de 2 metri, mai precizează comunicatul.

Ajutorul va consta în câte 100 de dolari şi de el vor beneficia 100.000 de familii.

Emiratul Qatar, singurul donator către Fâşia Gaza controlată de Hamas, unde distribuie în mod regulat ajutoare financiare, a promis în această săptămână un sprijin de 125 milioane de dolari pentru combatarea coronavirusului.

Gaza a confirmat până acum 10 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Observatorii se tem însă că virusul s-ar putea răspândi rapid în enclava litorală dens populată, unde 2 milioane de oameni trăiesc în condiţii precare.

Din 2007, Fâşia Gaza se află sub o blocadă strictă instituită de Israel şi sprijinită de Egipt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata