110 milioane de lei în plus la subvenţiile pentru STB, după rectificarea bugetară

49

În şedinţa de luni, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect de rectificare bugetară, care prevede suplimentarea cu 110 milioane de lei a sumelor pentru subvenţii destinate transportului în comun.

Pentru următorul interval de timp, subvenţiile pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun vor creşte cu 110 milioane lei, ajungând în acest an la un total de 1.481 milioane lei.

Pentru bugetul creditelor interne, acesta va fi majorat cu 100 de milioane de lei, dintre care 50 de milioane pentru achiziţia de autobuze hibride, iar alte 50 de milioane pentru obiective de infrastructură precum Penetraţia Splaiul Independenţei-Ciurel-Autostrada Bucureşti-Piteşti, Lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, Pasajul Doamna Ghica.

Măsura vine după ce, conform raportului de specialitate, Comisia de autorizare a împrumuturilor locale a avizat favorabil acordarea unui împrumut în valoare de 100 de milioane de lei, precum şi tragerea finanţării rambursabile integral în anul 2020. Pe 18 iunie, consilierii municipali au adoptat un proiect care vizează contractarea şi/sau garantarea unei finanţări rambursabile interne în valoare totală de până la 100.000.000 de lei cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani.

În acest context, instituţiile care beneficiază de majorări ale bugetului sunt: Direcţia Generală de Asistenţă Socială (33 de milioane de lei), Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (16,7 milioane lei), Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (8 milioane lei), Administraţia Cimitirelor (4,4 milioane lei), Centrul pentru Tineret (2,5 milioane lei), Administraţia Spitalelor (2 milioane lei), se precizează în proiectul de rectificare.

În urma acestei rectificări, unul dintre obiectivele de la care vor fi tăiate aproape 22,9 milioane lei îl reprezintă revizuirea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucureşti, rămânând alocată suma de 800.000 de lei (creditele de angajament rămân nemodificate).

Aşadar, bugetul Municipiului Bucureşti va fi suplimentat cu 12,7 milioane lei, fiind vorba în special de subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata