12.000 de Euro pentru două spitale din Constanţa şi Slobozia pentru dotarea cu aparatură medicală vitală

Foto: salvaticopiii.ro
0 10

Filiala Salvaţi Copiii Constanţa, cu sprijinul EDP Renewables, au alocat fonduri de 12.000 de Euro pentru dotarea de urgenţă a spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei” din Constanţa care vor primi aparatură medicală esenţială unor intervenţii performante.

Astfel,  din acest fond, un videolaringoscop portabil va ajunge la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi şapte injectomate vor fi donate secţiilor ATI şi Pediatrie ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanţa.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa împreună cu reprezentanţii Secţiei Clinice Pediatrie au anunţat că aparatura achiziţionată  este mai mult decât indispensabilă, în momentul de faţă injectomatele fiind esenţiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuţilor  pacienţi.

În acelaşi timp, medicii de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanţa, vor să aducă la cunoştinţă faptul că pentru copilaşii din Dobrogea nu există un Spital de Pediatrie. De aceea, toate cazurile grave şi nu numai, din Constanţa şi Tulcea, sunt internate în Secţia de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Apostol Andrei.

În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, Organizaţia Salvaţi Copiii a achiziţionat prioritar, din Fondul de urgenţă deschis pentru spitale, echipamente şi materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de Covid-19 şi nu numai.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata