1,3 tone de peşte fără documente legale şi 6 ambarcaţiuni confiscate

Foto: realitateadetulcea.net
0 6

Peste 1,3 tone de peşte fără documente legale, 1.000 de unelte de pescuit şi şase ambarcaţiuni au fost confiscate, în urma unei acţiuni de o zi pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu produse piscicole.

Au fost realizate 484 de filtre rutiere şi 750 de controale, în zonele de pescuit comercial/recreativ, amenajări piscicole şi asociaţii de profil, societăţi comerciale, pieţe, târguri sau alte zone, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis vineri AGERPRES.

Astfel, echipele de control au constatat 73 de infracţiuni şi au aplicat 1.786 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 815.000 de lei.

“Totodată, au fost confiscate 1.346 de kilograme de peşte, 11,2 kilograme de icre, 920 de carmace (unelte de pescuit interzise, folosite la capturarea sturionilor), 70 de plase monofilament, 35 de plase de pescuit din fir textil, 6 vintire, 3 prostovoale, 11 alte unelte de pescuit, 6 ambarcaţiuni, un motor de ambarcaţiune şi un rezervor de ambarcaţiune”, arată sursa citată.

La acţiunea din 5 noiembrie au participat Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, Jandarmeria Română şi Poliţia de Frontieră, împreună cu inspectori ANPA, specialişti din cadrul ANSVSA şi ai altor instituţii cu atribuţiuni în domeniul piscicol.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x