188 de infractori eliberaţi prin recursul compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă. Peste 10.000 de deţinuţi au ieşit din închisori, în decursul ultimului an


Statistică îngrijorătoare prezentată de un deputat PNL. Potrivit unui răspuns oficial al ministrului Justiției, Tudorel Toader , 188 de infractori, liberați mai devreme în baza legii regimului compensatoriu, au comis noi fapte cu violenţă, iar numărul patrulelor poliţiei a scăzut dramatic, în aceeaşi perioadă. 

„În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiției, Tudorel Toader susține ca 188 de infractori liberați mai devreme în baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violenţă: crime, tentative de crimă, violuri, tâlhării. O altă informație oficială este că în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberați, în bază aceleiași legi 10.880 de deținuți. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit în unitătile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime și tâlhării”, a transmis Florin Roman.

În paralel cu eliberarea celor aproape 11000 de deținuți a scăzut dramatic numărul patrulelor poliției naționale, mai spune deputatul.

Astfel, într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel național: 3571 în 2016, 3296 în 2017 și 3157 în 2018.

„Reducerea numărului patrulelor de polițiști și jandarmi este determinată de pensionările masive de la nivelul MAI. Așadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor și nimeni nu se mai simte în siguranță”, spune Florin Roman.
Ministrul Justiţiei spunea, recent, că proiectul de lege privind recursul compensatoriu a fost inițiat de „guvernarea anterioară” şi că studiul de impact se realizează în cadrul procedurii de legiferare, nu în faza de aplicare a legii.
În plus, potrivit ministrului,…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata