3,7 milioane lei pentru înfiinţarea unei creşe la Piatra-Neamţ printr-un proiect european

Foto: zcj.ro
0 16

Direcţia de Asistenţă Socială şi Primăria municipiului Piatra-Neamţ va înfiinţa o nouă creşă care urmează să fie dotată, în baza unui proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de 3,7 milioane lei, a declarat, luni, într-un comunicat de presă, primarul Dragoş Chitic.

Unitatea va putea primi 76 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani şi se va numi „Primii paşi”.
În cadrul acestui proiect se pot asigura şi salariile a 18 specialişti, pe o durată de doi ani, de asemenea şi serviciile socio-educaţionale din cadrul comunităţii.

Primarul Dragoş Chitic a subliniat că prin apariţia unei noi creşe se rezolvă problema apărută din cauza pandemiei de COVID-19, care a condus la reducerea numărului de locuri în fiecare unitate.

„Educaţia, în general, şi educaţia antepreşcolară, în special, la standarde cât mai înalte a reprezentat pentru mine o preocupare centrală, în acest mandat. Calitatea infrastructurii de educaţie influenţează atât motivaţia de participare la procesul educaţional, cât şi procesul propriu-zis de învăţare, iar primii paşi pe care copiii îi fac, inclusiv în educaţie, sunt la creşă. Aceşti primi paşi sunt cei mai importanţi din viaţa copiilor, iar prin acest proiect se suplimentează numărul de locuri pentru sistemul educaţional antepreşcolar şi se asigură o bază tehnico-materiale modernă”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic.

Prin această construcţie, primăria Piatra-Neamţ pune la dispoziţie un spaţiu adecvat, iar prin proiect se finanţează dotări de specialitate, salariile celor 18 specialişti, precum şi serviciile socio-educaţionale pe o perioadă de 24 de luni, se precizează in proiect.

Proiectul de faţă are o valoare de 3,7 milioane lei şi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata