Viitorul a anunțat că Mircea Rednic a fost demis, după Viitorul – Poli Iași 0-1

0 42

Antrenorul Mircea Rednic a fost demis, imediat după finalul meciului, chiar de ziua sa, azi împlinește 59 de ani. Gică Hagi, finanțatorul echipei, nu va sta cu mâinile în sân, astfel că va reveni mult mai aproape de echipă.

De altfel, Gică Popescu, președintele grupării din Ovidiu, a recunoscut prima mutare pe care o va face ”Regele” după demiterea ”Puriului”.

În opinia sa, ”Este adevărat că Gică (n.r. Hagi) va veni mai aproape de echipă. Este un moment dificil, în care trebuie să strângem rândurile. Toți trebuie să ajutăm cât mai mult pentru a salva situația, iar play-out-ul este unul foarte dificil”, a spus Gică Popescu.

Fostul mare fotbalist lasă clar de înțeles că la Viitorul nu mai este loc pentru ”experimente” și că doar Hagi este cel care poate redresa echipa.

 

În decursul timpului, este pentru a treia oară în carieră, când Rednic primește un astfel de ”cadou”. S-a mai întâmplat în 2001, când a fost dat afară de George Copos de la Rapid chiar de ziua sa. Acesta s-a întors în Giulești și a reușit să câștige titlul în sezonul 2002-2003.

Iar a doua oară a fost în Belgia, campionat în care Rednic a activat atât ca jucător cât și ca antrenor. ”Puriul” era atunci tehnicianul celor de la Gent, unde a rezistat 27 de meciuri. Belgienii i-au încheiat atunci contractul chiar pe 9 aprilie 2014, când antrenorul român a împlinit 52 de ani.

Rednic o lasă pe Viitorul pe locul 11 în Liga 1, cu 31 de puncte, la egalitate de puncte cu FC Voluntari, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat.

După înfrângerea cu Poli Iaşi, Mircea Rednic nu a vrut să vorbească despre o posibilă plecare de la echipă.

„Te gândești la toate, încerci să analizezi, îți reproșezi în unele momente. Când nu sunt rezultate, antrenorul e responsabil. Ne gândim. Acum nu vreau să vorbesc de plecare pentru că muncim bine. Le trebuie timp celor tineri. Vedem!”, a spus Rednic, la finalul partidei cu Poli Iași.

În contextul meciurilor, două victorii, nouă rezultate de egalitate și șase înfrângeri este bilanțul Viitorului cu Rednic pe bancă.

„Din cauza lipsei de rezultate, conducerea FC Viitorul Constanța a decis să întrerupă colaborarea cu antrenorul Mircea Rednic, căruia îi mulțumim pentru munca depusă pentru clubul nostru”, se anunță în comunicatul oficial postat de club.

sursa digi24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata