47 de cetăţeni români de la abatorul din Dissen, confirmaţi cu COVID-19

54

De la abatorul Dissen, landul Saxonia Inferioară, din Republica Federală Germania, 47 de cetăţeni români se numără printre persoanele confirmate infectate cu COVID-19
şi că pentru alţi 57 de cetăţeni români a fost dispusă măsura plasării în carantină, precizează  Ministerul Afacerilor Externe (MAE).  Autorităţile germane au comunicat, prin urmare a contactelor pe care le-au avut cu cei din categoria persoanelor infectate. De asemenea, 23 de cetăţeni români angajaţi ai abatorului au avut rezultate negative la testare şi nu au fost în contact direct cu persoanele infectate, prin urmare nu fac obiectul vreunor măsuri specifice.

Ministerul precizează că în urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Berlin, autorităţile locale germane au comunicat aceste cifre în cadrul cercetărilor suplimentare realizate de către acestea, precizeaza ministerul.

MAE indică faptul că autorităţile locale au reconfirmat starea bună de sănătate a cetăţenilor români infectaţi, astfel încât niciunul dintre aceştia nu necesită îngrijiri medicale.

„Angajaţii abatorului beneficiază de sprijinul companiei pe întreaga perioadă a carantinei, fiind stabilit un sistem de livrare pentru hrană şi alte bunuri necesare”, mai arată Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata