6 lucruri pe care nu trebuie să le faci în Saptamana Luminata. Aduce ghionion

Odată cu sfintele sărbători pascale, am intrat deja în Săptămâna Luminată, o perioadă încărcată de simboluri și semnificații aparte. Spre exemplu, în credința populară se spune că cei care trec în neființă în aceste zile, vor ajunge în Rai.

Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată

„Acum toate s-au umplut de lumină: cerul şi pământul şi cele de sub pământ” , după cum vestește Biserica Ortodoxă Română. De săptămâna care urmează praznicului Învierii Domnului se leagă o serie de credințe populare.

Spre exemplu, dacă ai pierdut pe cineva drag în această perioadă a anului, ai un motiv care îți poate alina suferința. Se spune că în Săptămâna Luminată, porțile Raiului sunt deschise pentru toți cei care trec în lumea drepților, întrucât le sunt iertate toate păcatele pe care le-au săvârșit. „Oricine este primit, astfel, în Împărăţia Cerurilor, indiferent de ce păcate a săvârşit în viaţă, căci totul i se va ierta in această perioadă. Această credinţă e reflectată şi în datinele vechi bisericeşti conform cărora în ziua de Înviere se scot ”Uşile Împărăteşti” ale altarului din biserici şi se pun deoparte, unde stau pe toată perioada Săptămânii Luminate” , spun sfinții preoții.

Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Luminată

Tot ce trebuie să știi despre Săptămâna Luminată

Cea de-a doua zi de Paște poartă numele de Lunea Albă. Este de asemenea prima zi a Săptămânii Luminate și marchează conform credinței populare momentul în care porțile Raiului se deschid,a stfel că toți cei care trec în neființă nu vor mai avea parte de Judecata de Apoi. Tradiția spune că astăzi trebuie să stropești casa cu agheazmă și să dai de băut la rude.

Marțea din Săptămâna Luminată se mai numeşte şi Marţea Albă. Astăzi nu  se spală, nu se calcă și nu se face curat. Conform tradiției, femeile dau de pomană pasca rămasă…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata