60% dintre angajaţi vor mai multe măsuri de protecţie a sănătăţii în clădirile în care muncesc

63

60% dintre angajaţi susţin că s-ar simţi mai liniştiţi dacă în clădirea de birouri unde lucrează ar fi aplicate măsuri în plus pentru protejarea sănătăţii lor şi a colegilor, relevă rezultatele unui sondaj de specialitate, publicate miercuri.

În prezent, deşi pericolul să se îmbolnăvească rămâne principalul motiv pentru care cei mai mulţi continuă să lucreze la distanţă, 58% spun că interacţionează mai bine cu colegii când merg la birou.

41% dintre cei chestionaţi cred că revenirea la birou îi poate ajuta să menţină un echilibru mai bun între viaţa personală şi cea profesională, iar 22% consideră că aşa pot inclusiv să evite probleme de sănătate psiho-emoţională, se arată în sondajul Genesis Property.

Iar printre cele mai importante măsuri care i-ar face pe angajaţi să revină şi să se simtă în siguranţă la birou se află sisteme mai performante de filtrare a aerului şi apei din clădire (58,3%), sisteme de igienă mai performante în toalete (41,6%) şi soluţii mai eficiente pentru asigurarea distanţării angajaţilor (40,4%). De altfel, acestea fac parte din setul complex de măsuri prevăzute de The Immune Building Standard, primul standard global open source care evaluează rezistenţa clădirilor de birouri la pandemia de COVID-19 şi la alte ameninţări similare pentru sănătate.

Dar, mai mult de jumătate dintre respondenţi (55%) au declarat că ar prefera să lucreze cel puţin 3-4 zile pe săptămână sau chiar exclusiv de la birou, indiferent de contextul epidemiologic.

La ora actuală, aproape 60% dintre angajaţi susţin, însă, că lucrează în continuare în cea mai mare parte sau chiar în totalitate de acasă, în timp ce 16% îşi desfăşoară activitatea mai mult la birou şi numai 24% au reluat complet lucrul la sediul companiei.

Sondajul Genesis Property privind percepţia angajaţilor despre viitorul birourilor a fost derulat în luna noiembrie 2020 prin platforma iVox, pe un eşantion de 1.062 de utilizatori de Internet din toată ţara.

Din totalul celor intervievaţi, 8 din 10  au un job full-time şi aproximativ 77% ocupă poziţii cu activitate de birou, în arii precum IT, consultanţă, financiar, energie, imobiliare, auto, sau comerţ. De asemenea, peste 17% sunt antreprenori sau au funcţie de conducere. Aproape 60% dintre respondenţi sunt femei şi mai mult de 70% au vârste între 25 şi 40 de ani.

Genesis Property este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori de birouri clasa A din România.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata