79 milioane de lei şi afaceri de peste un miliard de lei au fost raportate de TeraPlast

116

Anul trecut, afacerile Grupului TeraPlast au ajuns la 1,09 miliarde de lei, în timp ce profitul net s-a dublat până la valoarea de 79 de milioane de lei, arată datele financiare ale companiei, transmise joi AGERPRES.

Din totalul cifrei de afaceri raportată în perioada de referinţă, 396,9 milioane de lei au fost înregistrate de Divizia de Mase Plastice a TeraPlast, în creştere cu 16% comparativ cu anul precedent, şi a generat EBITDA de 56,5 milioane de lei, cu 56% mai mare decât în 2019.

În anul 2020, la nivel general, Grupul TeraPlast, cu cele două divizii, de mase plastice şi metal, a depăşit cifra de afaceri de un miliard de lei. Iar profitul net s-a dublat în aceeaşi perioadă, până la 79 milioane de lei.

Din cadrul grupului cea mai bună performanţă a fost realizată de segmentul de Instalaţii şi Reciclare al diviziei de plastic din TeraPlast care a avut o creştere de 66% a EBITDA, ceea ce reprezintă 43 milioane de lei, şi o marjă de profitabilitate de 14,7%. Cifra de afaceri a acestui segment a crescut cu 17% în aceeaşi perioadă, până la un cuantum de 291,6 milioane de lei.

Iar linia de business Granule a consemnat o creştere de 59% a EBITDA, la 12 milioane de lei, în 2020. De altfel, Grupul TeraPlast este cel mai mare producător de granule din zece ţări vecine şi unicul producător de granule ignifugate, fără halogeni, din România.

Însă pe linia de business ferestre şi uşi a înregistrat o creştere cu 21% a cifrei de afaceri şi profitabilitatea a fost sub aşteptări.

Ca planuri de viitor pentru anul 2021, EBITDA bugetată a Grupului TeraPlast este de 89,7 milioane de lei, în creştere cu 57% faţă de 2020.

Grupul TeraPlast este format din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile şi Somplast.

Începând cu data de 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRP. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti şi, din septembrie 2020, în indicii TotalCap şi MicroCap ai FTSE Russell.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata