A doua zi de dezbateri pe bugetul de stat pe 2019, în Parlament. Scandal pe bugetul Ministerului Educaţiei

0 99


Bugetul de stat pe 2019 a intrat, marţi, în a doua zi de dezbateri, în Parlament. După ce s-au dat avizele, în comisiile de specialitate, comisiile de buget-finanţe au început lucrul pe fiecare instituţie în parte, luni. Dezbaterile au ţinut până noaptea târziu şi au fost reluate marţi dimineaţă, urmând ca, cel mai probabil miercuri, să se dea raport final pe proiectul de buget. Dezbaterile au fost tensionate, între Putere şi Opoziţie. S-au acceptat mai multe amendamente, ale PSD dar şi ale UDMR, ceea ce arată că Uniunea va susţine, la vot, proiectul coaliţiei PSD-ALDE.

Ministerul Tineretului şi Sportului
Bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pe 2019 a primit marţi raport favorabil în comisiile de buget-finanţe. Potrivit proiectului de buget, pentru MTS au fost alocaţi în acest an 658.046.000 lei, cu 95,19% mai mult decât anul trecut.

Bugetul MTS a fost adoptat în forma propusă de Guvern, fără amendamente. „La capitolul ‘Cheltuieli cu bunuri şi servicii’ avem 59.578.000 de lei. Această sumă va fi utilizată pentru plata premiilor sportivilor care obţin rezultate deosebite la competiţiile internaţionale, iar suma de 3.500.000 lei va fi utilizată pentru plata indemnizaţiilor care se acordă sportivilor pe perioada pregătirilor loturilor naţionale şi participării la competiţii. Cheltuieli pentru activitate de tineret – vom avea o sumă de 4.500.000 de lei, care va fi alocată pentru tabere pentru studenţi, tabere sociale şi pentru persoanele cu handicap. Suntem foarte bucuroşi, pentru că avem o creştere a bugetului de 95%”, a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, la dezbaterile de la comisiile reunite.
Ministerul Agriculturii
Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata