A fost lansată Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030

0

Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a lansat, luni, Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, care prevede, printre altele, înfiinţarea unei comitet interdepartamental în acest domeniu condus de premier.

"Ce solicităm prin această strategie: înfiinţarea unui comitet interdepartamental pentru dezvoltare durabilă condus de prim-ministru şi în lipsa acestuia de doamna viceprim-ministru, ministrul Mediului. De ce e foarte important acest comitet? Este, de fapt, Guvernul României; în fiecare an, de 4-5 ori sau de câte ori este necesar, va analiza în ce stadiu ne aflăm cu implementarea strategiei, dar pentru acest lucru ne trebuie studii, materiale, trebuie pregătite aceste întâlniri, de aceea vrem să înfiinţăm un consiliu consultativ pentru dezvoltare durabilă, alcătuit din înţelepţii neamului, din oameni pregătiţi din diferite domenii", a declarat coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, consilierul de stat Laszlo Borbely, cu prilejul lansării strategiei.

El a spus că strategia face referire şi la nuclee pentru dezvoltare durabilă, ceea ce nu înseamnă posturi noi, întrucât şi până în prezent erau oameni dedicaţi la nivelul ministerelor, al altor paliere în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă.

"Facilităm înfiinţarea unei coaliţii pentru dezvoltare durabilă a societăţii civile, care deja este pe cale de a se concretiza", a mai declarat Borbely.

Acesta a amintit că în primele şase luni ale anului 2019 România va deţine Preşedinţia Consiliului UE.

"Va fi o prioritate această strategie şi dezvoltarea durabilă, vom avea un document la nivelul UE, sper că în ianuarie va fi prezentat de Comisie, va fi, de fapt, începutul unei noi strategii şi la nivelul UE (…). Există o strategie a UE din 2006 (în domeniul dezvoltării durabile – n.r.), acum Comisia – sper în ianuarie – va prezenta un document de…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close