A fost redeschis ringul de tranzacţionare al bursei de la New York

22

Inima Wall Street-ului, celebrul ring de tranzacţionare al bursei de la New York (New York Stock Exchange – NYSE), şi-a reluat marţi activitatea după o pauză de mai multe săptămâni din cauza pandemiei de coronavirus, cu un număr mai mic de traderi decât de obicei şi cu măsuri stricte de securitate sanitară, transmite AFP.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York,  care a purtat o mască la fel ca toate celelalte prezente în sală, a sunat clopotul care marchează debutul şedinţei de tranzacţionare.

Pentru a evita o recrudescenţă a cazurilor de infecţie cu coronavirus, conform regulilor care au fost introduse, traderii vor fi obligaţi să poarte mască şi să stea la o distanţă de doi metri unii de alţii. De asemenea, brokerilor trebuie să li se ia temperatura înainte de a intra în clădire şi să semneze un document conform căruia înţeleg riscurile care apar ca urmare a tranzacţiilor în ring. În plus, NYSE interzice intrarea în clădire pentru oricine a utilizat transportul public.

„Cel mai important este că au fost reluate tranzacţiile, chiar dacă doar simbolic”, a declarat Peter Tuchman, trader pe Wall Street. „Investitorii au resimţit absenţa noastră în ring, şi încrederea pe care aceasta o inspiră pentru toată lumea”, a adăugat Tuchman.

New York Stock Exchange a decis în data de 23 martie să închidă sala unde în mod normal traderii se agită pentru a vinde şi a cumpăra acţiuni, in contextul răspândirii rapide în New York a maladiei Covid-19, înconjuraţi de ecrane care afişează preţul acţiunilor companiilor cotate în SUA.

Doar aproximativ 80 de traderi, care lucrează în principal pentru mici firme de brokeraj, care nu puteau să lucreze de la distanţă, au fost autorizaţi să revină în ringul de tranzacţionare, într-o primă etapă.

Capitala economică a SUA şi metropola cea mai afectată de Covid-19, oraşul New York, continuă să impună companiilor respectarea măsurilor de izolare, cel puţin până în luna iunie. Însă industria financiară este considerată drept o activitate esenţială.

Asadar, ringul de tranzacţionare de la NYSE rămâne alături de bursele de la Chicago, CME şi CBOE, sau bursele de metale de la Londra, printre ultimele pieţe financiare din lume unde traderii sunt prezenţi fizic pentru a cumpăra sau a vinde acţiuni. Chiar şi aşa numărul traderilor este mult mai mic decât în epoca de activitate frenetică pe Wall Street, majoritatea tranzacţiilor făcându-se în prezent de pe ordinatoarele fiecărei societăţi de brokeraj.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner