Abrogarea pensiilor speciale, propusă de PMP, a trecut tacit de Senat. Deputaţii au votul final


Senatul a adoptat, tacit, miercuri, un proiect de lege care prevede abrogarea tuturor pensiilor speciale. Proiectul de lege a fost depus, anul trecut, de parlamentarii de la PMP, care au iniţiat şi o campanie de strângere de semnături în acest sens. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Proiectul PMP  a trecut tacit după ce s-a împlinit termenul de adoptare, la data de 26.12.2018.

Parlamentul a adoptat deja, prin Codrul Administrativ, introducerea de pensii speciale inclusiv pentru primari şi preşedinţii de Consilii Judeţene, însă Curtea Constituţională a declarat proiectul neconstituţional.

O altă propunere a USR de eliminare a pensiilor speciale a fost respinsă anul trecut de Senat.

Propunerea legislativă a celor de la PMP prevede abrogarea pensiilor de serviciu pentru personalul din aviaţie, Curtea de Conturi, corpul diplomatic şi consular, precum şi pensiile speciale ale magistraţilor, funcţionarilor parlamentari şi a Avocatului Poporului.

PMP a depus un proiect de lege cu privire la eliminarea tuturor pensiilor speciale, considerăm că pensiile speciale sunt un furt şi trebuie să corectăm această nedreptate. Avem peste 4,5 milioane de cetăţeni care primesc pensii sub 1.000 de lei şi credem că este nejustificat ca foşti turnători, şefi de penitenciare care au dat cu bastonul să primească pensii halucinante şi oameni cinstiţi care au muncit 35-45 de ani să primească nişte pensii mizerabile”, a spus Tomac
Citeşte şi:

Post-ul Abrogarea pensiilor speciale, propusă de PMP, a trecut tacit de Senat. Deputaţii au votul final apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata