„Acest club e atât de șic, atât de bine aranjat și de frumos!, este părerea lui Ion Ţiriac despre Winers Open

La Winners Open turneul desfășurat în această săptămână la Cluj-Napoca, despre care Ion Țiriac, prezent la această întrecere s-a declarat impresionat de ceea ce a găsit.

Fostul component al naționalei de Cupa Davis, acum în vârstă de 82 de ani, are amintiri frumoase de la Cluj-Napoca.

„În primul rând, e un turneu WTA, chiar dacă are numai 250.000 de dolari premii, sunt împărțite costurile. România are nevoie de cel puțin 12 turnee, iar federația ar trebui de acum încolo să facă rost de ele! Ne trebuie o nouă generație după Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse, să nu cumva să dispărem cum a dispărut gimnastica.

Îmi aduc aminte că în 1959 am câștigat primul campionat național aici, la Cluj! Faptul că acest club e atât de șic, atât de bine aranjat și de frumos, e meritul celor care îl au în administrație. Clujul trebuia să aibă un centru regional de tenis, dar nu îl are. Acest club este foarte meritoriu că a făcut posibilă această treabă pe care o vedem în fața noastră”, a declarat Ion Țiriac.

De altfel, Simona Halep a ţinut să fie prezentă la Cluj-Napoca, la primul Turneu WTA 250 organizat în Ardeal.

Actualul număr 10 mondial speră să poată juca la Montreal, prima competiţie la care participă de la accidentarea suferită în 12 mai, la Roma, dar a vrut să ajungă la Cluj măcar ca spectator. Ea a lăudat organizarea competiţiei şi pe directorul Patrick Ciorcilă.

În contextul sportului cu racheta, Simona Halep a luat loc în lojă alături de magnatul Ion Ţiriac, alt susţinător al turneelor organizate de România.

Aşadar, următorul turneu care se va desfăşura la Montreal va avea loc între 9 şi 15 august şi va fi în direct pe Digi Sport.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata