Achiziţionarea online a legitimaţiilor gratuite de călătorie-ilegală

31

Preşedintele interimar al Tineretului Social Democrat, Bogdan Cojocaru, a solicitat joi CFR Călători să retragă nota internă prin care se restricţionează pentru elevi şi studenţi dreptul la achiziţionarea online a legitimaţiilor gratuite de călătorie, afirmând că este „discriminatorie” şi ilegală.

„Guvernul PNL lasă studenţii şi elevii fără gratuitatea pe transportul feroviar. După ce cadrele didactice au aflat zilele trecute de la ministrul habarnist al Educaţiei că vor începe cursurile de formare pentru predarea online abia după încheierea anului şcolar, ministerul Transporturilor, prin CFR Călători, îi lasă acum pe elevi şi studenţi fără legitimaţiile gratuite de transport. Astfel, după trecerea la starea de alertă, efectele actului normativ ce reglementa transportul gratuit pentru elevi şi studenţi au fost aproape paralizate de o notă internă a CFR Călători, care, efectiv, anulează un drept câştigat. Asta, în condiţiile în care CFR Călători îi îndeamnă pe tineri să-şi achiziţioneze online legitimaţiile de călătorie, tocmai pentru a evita mai mult condiţiile de contaminare”, a declarat Cojocaru, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de TSD.

Cojocaru a adăugat că, deşi Consiliul Naţional al Elevilor şi principalele asociaţii studenţeşti au atras atenţia asupra faptului că acest drept câştigat, călătoria gratuită cu trenul, nu se mai poate exercita decât prin achiziţionarea legitimaţiilor de transport în condiţii de pericol de contaminare, „ministerul de resort se face că nu vede”.

„Atragem atenţia că gratuitatea pe transportul feroviar este un drept câştigat al elevilor şi studenţilor, ce nu poate fi anulat prin dispoziţiile interne ale CFR Călători. Nota internă emisă de CFR Călători, prin care se restricţionează pentru elevi şi studenţi dreptul la achiziţionarea online a legitimaţiilor gratuite de călătorie este discriminatorie şi, pe cale de consecinţă, ilegală. Pe această cale, solicităm CFR Călători să retragă această notă internă, în caz contrar, ne rezervăm dreptul de a sesiza instituţiile competente în combaterea discriminării”, mai afirmă Cojocaru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner