Acord de cooperare în turism şi declaraţie de intenţie privind tarifele de roaming, semnate după şedinţa de guvern româno-moldoveană

0 142

Un acord în domeniul turismului, o declaraţie de intenţie privind eliminarea tarifelor de roaming şi mai multe documente bilaterale în diverse domenii au fost semnate, joi, la Palatul Victoria, între miniştri şi alţi oficiali români şi moldoveni la finalul şedinţei comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova în prezenţa premierului Viorica Dăncilă şi a prim-ministrului Pavel Filip.

Astfel, a fost semnat un acord privind cooperarea în domeniul turismului de către ministrul român al Turismului, Bogdan Trif, şi ministrul economiei şi infrastructurii din R. Moldova, Chiril Gaburici.

Totodată, ministrul Culturii, Daniel Breaz, şi omologul său moldovean, Monica Babuc, au semnat un protocol de cooperare între Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale din România şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

În cadrul aceleiaşi ceremonii, secretarul de stat Dan Neculăescu şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova, Tudor Ulianovschi, au parafat memorandumul de înţelegere între cele două ministere de Externe pentru cooperarea în domeniul asistenţei şi protecţiei consulare pentru persoanele cu dublă cetăţenie.

Un alt memorandum de înţelegere, cel între Ministerul pentru Românii de Pretutindeni din România şi Biroul relaţii cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, a fost semnat de către ministrul Natalia-Elena Intotero şi ministrul moldovean Tudor Ulianovschi.

În domeniul mediului de afaceri a fost semnat de către secretarul de stat pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Gabriela Mihaela Voicilă, şi de către ministrul Economiei şi Infrastructurii al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, un memorandum de înţelegere care vizează promovarea antreprenoriatului şi cooperare economică şi corporativă şi un altul referitor la promovarea cooperării în domeniul afacerilor pe pieţe terţe.

În…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x