Activista pentru mediu Greta Thunberg a lansat un apel la cumpătare de Black Friday

0 239

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a atras atenţia a supra-consumului care trebuie ţinut sub control, în special odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, într-un mesaj publicat vineri pe reţelele sociale legat de grevele şcolare săptămânale pe care le conduce, relatează DPA.

„Grevă şcolară, săptămâna 119. Astăzi este Black Friday. Supra-consumul distruge condiţiile de viaţă prezente şi viitoare şi planeta în sine. Nu cumpăraţi lucruri de care nu aveţi nevoie”, a scris adolescenta pe Twitter.

Black Friday, care are loc în acest an la 27 noiembrie, este o perioadă mult-aşteptată de reduceri în timpul căreia comercianţii cu amănuntul oferă nenumărate chilipiruri şi oferte – atât online, cât şi în magazine.

În mesajul său figurează, de asemenea, un semn pictat manual pe care scrie „Grevă şcolară pentru climă”.

Tânăra de 17 ani a revenit online pentru acţiunea ei săptămânală în domeniul mediului în octombrie, citând recomandări ale autorităţilor sanitare suedeze menite să limiteze o creştere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În anul 2018, Thunberg a organizat prima grevă şcolară în august, în faţa parlamentului suedez, acţiune care s-a dezvoltat într-o mişcare la nivel mondial pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x