Activişti Greenpeace se află în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a transmite mesaje europarlamentarilor români

Foto: greenpeace.org
0 3

Pentru a transmite celor 33 de europarlamentari români să voteze pe 6 octombrie, activiştii Greenpeace se află în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la Bruxelles se dezbate o lege a climei care să combată cu adevărat schimbările climatice.

Pentru a transmite celor 33 de europarlamentari români să voteze pe 6 octombrie, 33 activişti Greenpeace din România transmit, timp de 33 de ore, neîntrerupt, mesaje nominale către cei 33 de europarlamentari români care sunt aşteptaţi să voteze pe 6 octombrie, la Bruxelles, Legea europeană a climei.

„Activiştii Greenpeace sunt în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a-i convinge pe cei 33 de europarlamentari conaţionali să voteze împotriva poluării, a caniculei, secetei şi inundaţiilor, împotriva tuturor fenomenelor meteo extreme asociate schimbărilor climatice care ne afectează prezentul şi ne periclitează viitorul”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, fiecare dintre cei 33 va afişa mesajul Greenpeace timp de o oră, în Piaţa Universităţii, într-un maraton continuu de 33 de ore, acţiunea urmând să se încheie în seara zilei de 2 octombrie.

În acest sens, mesajele îndeamnă la un vot responsabil climatic, respectiv pentru reducerea cu 65% a emisiilor de carbon până în 2030. Procentul este recomandat de oamenii de ştiinţă pentru a limita încălzirea globală cu doar 1,5 grade Celsius şi a combate astfel efectele dramatice ale schimbărilor climatice.

Maratonul este menit să încurajeze şi implicarea cetăţenilor, care pot contribui prin trimiterea mesajului Greenpeace europarlamentarilor votanţi accesând acest link.
„România este şi va fi una dintre cele mai afectate ţări din Uniunea Europeană când vine vorba de schimbările climatice. Înregistrăm una dintre cele mai severe secete din ultimele decenii, recoltele de porumb şi floarea soarelui sunt grav afectate. În luna iunie, inundaţiile au făcut prăpăd în vestul ţării, iar sudul României este în plin proces de deşertificare. Oamenii de ştiinţă ne avertizează constant că aceste fenomene vor deveni din ce în ce mai frecvente şi mai intense în perioada următoare, dacă nu facem ceva. Iar noi am ales să acţionăm. Cu această activitate, vrem să transmitem un mesaj foarte clar europarlamentarilor români – să voteze pentru o lege europeană a climei ambiţioasă, să voteze pentru reducerea emisiilor cu efect de seră, pentru a evita colapsul spre care ne îndreptăm cu paşi repezi. Şi, sigur, încurajăm pe toată lumea să le transmită europarlamentarilor mesaje prin care să le solicite acelaşi lucru”, a declarat Vlad Cătună, coordonator campanii Climă şi Energie.

Aşadar, Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, care acţionează pentru a schimba atitudini şi comportamente, pentru a proteja şi conserva mediul înconjurător şi pentru a promova pacea. Greenpeace nu acceptă donaţii de la guverne, UE, companii sau partide politice.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata