Acuzată de discriminare, Google a acceptat să plătească 3,8 milioane de dolari, în SUA

Compania Google a acceptat să plătească un total de 3,8 milioane de dolari, după ce a fost acuzată de discriminare împotriva femeilor şi a asiaticilor, a anunţat luni Departamentul pentru muncă din SUA, relatează dpa, Reuters şi AFP.

Astfel că cea mai mare parte din această sumă o reprezintă despăgubiri pentru 2565 de femei angajate de Google pe posturi de inginer, precum şi pentru alte aproape 3000 de persoane, candidate feminine sau candidaţi cu origini asiatice care nu au fost selectaţi pentru a ocupa astfel de posturi.

În acest sens, Google a declarat că discriminările, au fost detectate în cursul unei analize interne de rutină şi că a acceptat să plătească suma respectivă pentru a remedia situaţia, negând totodată că a încălcat legea.

„Considerăm că fiecare persoană trebuie plătită în funcţie de munca pe care o prestează şi nu de cine este şi facem investiţii masive pentru ca procedurile de angajare şi remunerare să fie corecte”, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei, adăugând că Google analizează în fiecare an cifrele privind salariile pentru a depista anomalii şi este deschisă să reglementeze orice presupusă problemă de discriminare.

În contextul salarizării şi potrivit ministerului american al muncii, o evaluare a scos la iveală discrepanţe între salarii din centrele Google din Sillicon Valley şi din statul Washington, în nord-vestul SUA.

„Discriminările salariale rămân o problemă sistemică”, a declarat într-un comunicat Jenny Yang, responsabilă a Departamentului pentru muncă.

În plus, ministerul a descoperit totodată „diferenţe în ce priveşte ratele de angajare” pe posturi de inginer informatician în defavoarea femeilor şi asiaticilor.

Din punct de vedere al companiei şi în cadrul acestor reglementării, pe care a acceptat-o, Google, a anunţat că va reexamina regulile, procedurile şi practicile de angajare şi remunerare, a menţionat departamentul.

În momentul de faţă, problemele constatate la Google, vin pe fondul denunţării unei culturi sexiste în industriile tehnologiei din Silicon Valley, care se doreşte dominate de bărbaţi, notează AFP.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata