Aegon vinde activele din Europa de Est

Foto: zf.ro
0 2

În încercarea de a obţine numerar pentru a face faţă mai bine efectelor negative ale pandemiei de coronavirus (Covid-19) şi a-şi majora câştigurile pe pieţele sale de bază, compania olandeză de asigurări Aegon a scos la vânzare afacerea sa din Europa de Est, inclusiv din România, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Pentru a realiza această tranzacţie, Aegon colaborează cu banca americană de investiţii JPMorgan şi a avut discuţii preliminare cu firme din industrie pentru vânzarea subsidiarei, care este orientată în special pe Ungaria, dar este de asemenea activă în Polonia, România şi Turcia, susţin sursele.

Sursele estimează că tranzacţia ar putea fi evaluată la aproximativ 650 milioane de euro (767,85 milioane de dolari) şi ar putea fi vândută ca parte a unui proces de licitaţie.

Pentru această tranzacţie mai multe companii de asigurări, cum ar fi NN Group (Olanda) şi KBC (Belgia) studiază depunerea unor oferte pentru aceste active, în timp ce grupul german Allianz şi-a exprimat de asemenea interesul, susţin sursele

Însă reprezentanţii Aegon, Allianz, NN Group şi KBC nu au comentat informaţia.

Compania Aegon oferă asigurări de viaţă şi generale în Ungaria, unde este prezentă din 1992, când a achiziţionat fosta companie de asigurări de stat Állami Biztosító şi apoi a folosit divizia sa ca o platformă pentru noi achiziţii în Europa Centrală şi de Est.

În acest context, directorul general al Aegon, Lard Friese, anunţa în august că va urma o revizuire a operaţiunilor companiei pe unele din cele 20 de pieţe unde operează, ca parte a eforturilor de prezervare a capitalului.

În urmă cu doi ani, compania olandeză de asigurări a vândut operaţiunile sale din Cehia şi Slovacia către NN Group pentru 155 milioane de euro.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata