Afacerile din comerțul cu amănuntul au accelerat în februarie

0

volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut în februarie, față de aceeași lună a anului trecut, ca serie brută, cu 9,1%, ritm crescut față de cel din luna precedentă.

În ianuarie, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 6,6% față de aceeași lună a anului trecut. Iar în februarie, față de aceeași lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut atât ca serie brută cu 9,1% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 9,5%.
Avansul s-a datorat creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzările de produse nealimentare (+12,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+3,8%).

În primele două luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a înregistrat o creștere cu 8,2%. În 2018, față de 2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul a crescut, cu 5,4%, ritm scăzut față de cel din anul precedent.

sursa profit.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata