Afacerile Grupului Lasselsberger au fost în creştere cu 10%

103

Grupul Lasselsberger Ceramics România, producătorul plăcilor ceramice marca Cesarom, a înregistrat în 2020 o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% comparativ cu anul precedent, în timp ce profitul grupului s-a dublat, potrivit unui comunicat, remis miercuri AGERPRES.

Iar în planul companiei pentru anul în curs, se estimează o creştere a cifrei de afaceri cel puţin egală cu cea din 2020.

În contextul activităţii, anul trecut, volumul de gresie şi faianţă comercializat s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de metri pătraţi, în creştere cu 4% faţă de anul 2019.

Iar exportul de produse a atins, anul trecut nivelul înregistrat în 2019 şi reprezintă circa 5% din cifra de afaceri totală. Cele mai dinamice pieţe externe rămân Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia şi Ungaria.

În planurilepentru acest an , Lasselsberger Ceramics România mizează pe continuarea investiţiilor în liniile de fabricaţie de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca, planificând investiţii de peste 2 milioane de euro. Acestea vizează creşterea calităţii produselor, eficientizarea activităţii logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare şi diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

„Suntem încrezători că anul 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea pentru produsele Cesarom fiind pe un trend crescător. Tot mai mulţi clienţi se conving de faptul că placile ceramice produse în România sunt de cele mai multe ori superioare calitativ celor din import, pentru categoriile respective de preţ. Această majorare va fi susţinută şi de expansiunea construcţiilor noi în principalele oraşe din ţară, dar şi de creşterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrişor Grindeanu, director general al Lasselsberger Ceramics România.

Aşadar, Cesarom, unul dintre brandurile cu tradiţie din România, având o istorie de aproape 60 de ani, se produce în fabrica Sanex SA din Cluj-Napoca, companie care a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului austriac Lasselsberger GmbH, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice).

În prezent, capacitatea totală de producţie din cadrul fabricii din Cluj-Napoca se ridică la peste 8 milioane de metri pătraţi anual, unitatea comercializând o gamă variată de modele de gresie, faianţă şi plăci decor.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata