Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov prin Compartimentul Economie Socială poate alibera atestat de intreprindere socială

140

În prezent, conform Legii nr.219/2015, întreprinderea socială poate fi orice persoană juridică de drept privat care desfăşoară activităţi în domeniul economiei sociale, care deţine un atestat de întreprindere socială şi respectă principiile economiei sociale.

Statutul de intreprindere socială se recunoaşte prin acordarea acestui atestat de intreprindere socială. Atestatul se acordă persoanelor juridice pe baza actelor de înfiinţare şi funcţionare.

Prin acest atestat se certifică scopul social al întreprinderii sociale. În acest sens, atestatul se acordă acelor întreprinderi sociale care dispun prin actele, de înfiinţare şi funcţionare respectarea următoarelor criterii:

a) acţionează in scop social şi/sau în interesul general al comunităţii;

b) alocă minim 90% din profitul realizat scopului social şi rezervei statutare;

c) se obligă să transmită bunurile rămase în urma lichidării către una sau mai multe întreprinderi sociale;

d) aplică principiul echităţii sociale faţă de angajaţi, asigurând niveluri de salarizare echitabile, între care nu pot exista diferente care sa depăseasca raportul de 1 la 8.

De altfel, atestatul se acordă pe o perioada de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii, dacă se face dovada că sunt respectate condiţiile care au stat la baza acordării acestuia.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata