#AGERPRES130/Preşedintele Senatului: Într-o perioadă a ştirilor false, e necesar să existe o instituţie de presă ce livrează informaţia corectă

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, felicită AGERPRES pentru aniversarea a 130 de ani de la înfiinţare şi afirmă că, într-o perioadă în care 'ştirile false şi informaţia lapidară au devenit o modă', este cu atât mai necesar să existe o instituţie de presă care 'să livreze informaţie corectă şi de calitate'.

"130 de ani de existenţă a agenţiei naţionale de presă a oricărui stat este un moment istoric. Mă consider privilegiat – alături de toţi românii – că am ocazia să urez: 'La mulţi ani, AGERPRES, la 130 de ani !' Fie că v-aţi numit Agenţia Telegrafică a României, RADOR, ROMPRES sau AGERPRES, aţi fost o sursă extrem de importantă de informare a românilor din ţară şi din străinătate. Şi asta pentru că, trecând peste dificultăţile vremurilor, aţi rămas profesionişti. Un lucru pe cât de uşor de spus, pe atât de greu de făcut. Într-o perioadă în care ştirile false şi informaţia lapidară ce se regăseşte pe reţelele de socializare au devenit o modă, este cu atât mai necesar să existe o instituţie de presă care să livreze informaţie corectă, de calitate", transmite preşedintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu face referire la importanţa difuzării în spaţiul public a unor informaţii corecte, subliniind că acesta reprezintă şi un deziderat al AGERPRES.

"Denaturarea adevărului este extrem de periculoasă pentru societate în ansamblul ei. Tocmai de aici reiese importanţă difuzării unor informaţii corecte şi fiabile în spaţiul public. Cititorul are nevoie doar de informaţia brută, nealterată. Pentru acest deziderat muncesc sute de angajaţi AGERPRES. Zi de zi, oră de oră. Cât mai bine, cât mai repede. Pentru că timpul este principalul inamic în această industrie nemilos de concurenţială a mass-media. Statutul profesionist al Agenţiei este dat şi menţinut de efortul tuturor generaţiilor de jurnalişti care au semnat sub sigla…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata