ALDE îl critică dur pe Klaus Iohannis: „A intrat în logica de campanie, nu se ridică la nivelul funcției pe care o ocupă”


ALDE, partenerul de guvernare al PSD, îl critică dur pe preşedintele Klaus Iohannis, după anunţul de vineri, că refuză numirea în funcţie a miniştrilor Lia Olguţa Vasilescu, la Dezvoltare Regională şi Mircea Drăghici, la Transporturi.

„Președintele Iohannis își continuă campania de dezbinare a societății. Prin tot ce face, Klaus Iohannis arată că singurul său scop este acela de a bloca activitatea Guvernului. Vrea să blocheze toate lucrurile bune pe care guvernarea ALDE-PSD le-a anunțat pentru 2019, vrea să pună bețe în roate Guvernului în timpul Președinției Consiliului UE. Așa consideră el că va câștiga un nou mandat: din opoziție și împiedicând orice inițiativă a coaliției de guvernare. Greșește prin aceste gesturi împotriva Guvernului. Iohannis pare că nu înțelege că românii nu mai vor politicieni care să îi dezbine”, a transmis Marian Cucşa, vicepreşedinte al ALDE.

Potrivit acestuia, „cu siguranță, Klaus Iohannis a intrat într-o logică a campaniei electorale, care, din păcate pentru România, se va întinde pe întreg parcursul anului”.

„Nu există argumente logice pentru care președintele continuă să întrețină această situație de blocare a Executivului. Suntem chiar la începutul madatului deținerii Președinției a Consiliului UE, iar Klaus Iohannis ține două posturi cheie blocate. Am preluat Președinția Consiliului UE pe data de 1 ianuarie, iar noi nu avem doi miniștri, la transporturi și la dezvoltare. Pentru cele două portofolii nu va avea cine să ne reprezinte. Dacă refuzi să numești doi miniștri în momentul în care România a preluat Președinția Consiliului UE, trebuie să spui pe ce te bazezi. Este îngrijorătoare atitudinea președintelui și arată că Iohannis…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata