Alertă meteo: cod galben pentru Bucureşti şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării

De Jurnalul Național Actuale Meteo Utile 161 citiri
2 min citire

Inrolare trafic.ro
O nouă alertă de fenomene meteo severe emisă de meteorologi. Aceștia au anunțat cod galben de furtuni violente în 13 judeţe din sudul şi estul ţării.

Așadar, vremea se încălzeşte, însă nu scăpăm de furtuni. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă alertă cod galben de instabilitate atmosferică pentru Capitală şi 12 judeţe din sudul şi estul ţării pentru intervalul 14 iunie, ora 12 – 15 iunie, ora 06.

„În intervalul menționat în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local în Carpații Meridionali și de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60…80 km/h) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, a anunțat ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

De asemenea, în București, gradul de instabilitate atmosferică va creşte, astfel că vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibil vijelii și grindină. Mai mult decât atât, cantitățile de apă vor putea depăși 10…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp, iar temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, și cea minimă de 16…17 grade.

TAGGED: , ,