Alianţa 2020 a lansat strângerea de semnături pentru europarlamentare; Barna: Vrem să strângem 300.000 de semnături

0 76

Alianţa 2020, formată din Uniunea Salvaţi România şi PLUS, a început luni, în Piaţa Universităţii din Capitală, o campanie de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare, prin care doreşte să obţină 300.000 de semnături de la cetăţeni pentru susţinerea candidaţilor Alianţei.

"Avem cinci săptămâni pentru a strânge peste 300.000 de semnături. Alianţa 2020, USR – PLUS, construieşte alternativa care în 2020 va duce această alianţă, aceşti oameni şi aceşti cetăţeni la guvernarea României, la normalitate şi spre Europa. Drumul pe care, în aceste zile, din păcate, l-am pierdut. Este cea mai bună listă de europarlamentari pe care România a avut-o de când sunt alegeri pentru Europarlament în România şi suntem mândri să spunem asta", a declarat luni, preşedintele USR, Dan Barna, în Piaţa Universităţii.

Barna a arătat că România are nevoie de normalitate, de un drum european şi pentru prima dată românii au ocazia să voteze "binele".

"De data asta România chiar are ocazia să nu mai aleagă răul cel mai mic sau răul un pic mai mic pentru a evita un rău mai mare, ci de data asta consider că avem ocazia să votăm nişte bine, de care România chiar are nevoie, nişte normalitate, nişte oameni competenţi şi nişte profesionişti şi vrem să trimitem la Bruxelles oameni de care să fim mândri şi nu oameni care să ne facă permanent, la două-trei săptămâni, de râs", a mai spus Barna.

El a precizat că USR şi PLUS adună semnăturile în stradă alături de cetăţeni şi a spus că cele două formaţiuni doresc să treacă de cele 200.000 de semnături necesare.

"Începem astăzi un drum care se va sfârşi cu o majoritate parlamentară în anul 2020. Tot ce se va întâmpla de astăzi până la sfârşitul anului 2020 e parte a unui proces integrat prin care o să demonstrăm românilor că există o adevărată alternativă politică în România, că există o ofertă…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata