Alina Gorghiu: O majoritate pro-europeană reprezintă cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova

0 118

O majoritate pro-europeană reprezintă cea mai bună soluţie pentru Republica Moldova, a declarat, luni, pentru AGERPRES, senatorul Alina Gorghiu, care a avut calitatea de observator internaţional la alegerile parlamentare desfăşurate, duminică, în Republica Moldova.

Parlamentarul liberal i-a felicitat pe cetăţenii moldoveni care au participat la vot, însă a subliniat că numai o orientare pro-europeană va genera prosperitate economică pentru cetăţenii Republicii Moldova şi a afirmat că "păstrarea unei ambiguităţi este varianta cea mai rea pentru oamenii de aici".

"Dacă ne uităm şi la ceea ce s-a spus în campania electorală, nu greşim dacă spunem că votul cetăţenilor a fost dominat de dorinţa de a avea o guvernare care să facă mai mult pentru Republica Moldova şi pentru cetăţenii săi, oriunde ar locui aceştia la acest moment. Ţara are probleme economice şi sociale indiscutabile pe plan intern. Eu sper să văd din partea clasei politice dorinţa de a lucra în acest sens. Soluţia este cea a unei guvernări pro-europene, este o realitate că numai o astfel de orientare va genera prosperitate economică pentru cetăţenii ţării. Ţara a fost deja expusă unor crize politice şi geo-politice care frânează de ani de zile dezvoltarea sa. Păstrarea unei ambiguităţi este varianta cea mai rea pentru oamenii de aici, pentru că ţara va stagna din toate punctele de vedere, în primul rând din punct de vedere economic", a afirmat Gorghiu.

Totodată, senatorul PNL a precizat că "noi experimente politice nu pot aduce decât suferinţă" în Republica Moldova.

"Un proiect politic de tip autoritarist-putinist nu reprezintă viitorul Republicii Moldova, din contră, nu va aduce decât sărăcie şi depopulare. El trebuie respins de toate forţele politice responsabile", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea a menţionat că Rusia doreşte slăbirea vocaţiei europene a Republicii Moldova, în ciuda faptului că "cetăţenii ţării…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata