Alpha Bank Romania lansează aplicaţia Alpha Pay Online

0 20

Aplicaţia Alpha Pay Online, este lansată de Alpha Bank România şi este o aplicaţie cu ajutorul căreia plăţile online efectuate la comercianţii înrolaţi în 3DSecure devin mai simple şi mai sigure, utilizând astfel, tehnologia biometrică, conform unui comunicat al băncii.

Prin autentificarea biometrică se realizează o securitate optimă, pentru verificarea identităţii, oferind în acelaşi timp o experienţă plăcută utilizatorilor.

„Noua aplicaţie deţine un standard de securitate avansat şi o tehnologie de ultimă generaţie, ce le va permite utilizatorilor autentificarea biometrică a tranzacţiilor online într-un mod simplu şi rapid, utilizând amprenta, recunoaşterea facială sau orice alt cod de securitate ce poate fi generat de dispozitiv: parola, PIN, model de glisare, etc Aplicaţia Alpha Pay Online poate fi descărcată atât din Google Play, cât şi din App Store şi are meniul disponibil în limbile româna, engleză şi franceză. Este uşor de utilizat, afişează cardurile înrolate în serviciul 3DSecure şi istoricul tranzacţiilor autentificate prin intermediul său”, se spune în comunicat.

Datorită acestor aplicatii, preferinţa utilizatorilor de servicii bancare pentru tranzacţiile online este în continuă creştere. Astfel, la nivelul portofoliului Alpha Bank Romania tranzacţiile realizate în mediul online au înregistrat o creştere de 86% în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce 1 din 4 dintre clienţii băncii au efectuat cel puţin o tranzacţie în mediul online, în ultimul timp.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata