Ambasadorul desemnat al Elveţiei: Pentru un viitor mai bun statul trebuie să lucreze împreună cu societatea civilă

0 97

Ambasadorul desemnat al Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, a declarat luni că, dacă se doreşte un viitor mai bun, statul trebuie să lucreze împreună cu societatea civilă şi sectorul privat.

"Astăzi contribuţia societăţii civile este foarte importantă. Dacă vrem să facem ca sărăcia să ţină de domeniul trecutului, dacă vrem să facem un viitor mai bun (…), trebuie să lucrăm împreună ca stat, societate civilă şi sector privat", a spus ambasadorul la un eveniment despre Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile şi Fondul Tematic pentru Parteneriate şi Experţi.

El a spus că acestea reprezintă un succes elveţiano-român, 141 de poveşti de succes ale societăţii civile din România şi o dovadă a ceea ce societatea civilă poate face într-o ţară.

Arthur Mattli a mărturisit că a citit un articol unde scria că în 87% dintre toate proiectele Băncii Mondiale este o cooperare foarte strânsă cu societatea civilă.

Diplomatul a afirmat că "România se vede bine din perspectivă elveţiană" este un titlu minunat pentru broşura cu fotografii făcute de Cornel Brad unora dintre oamenii implicaţi în Programul de Cooperare Elveţiano-Român. "Acesta este cel mai bun slogan pentru România", a fost de părere ambasadorul.

"Când România a aderat la Uniunea Europeană, Elveţia, care nu este stat membru al UE, a făcut o contribuţie unilaterală la dezvoltarea României (…), un proiect de 181 de milioane de dolari americani pentru dezvoltarea României", a amintit Arthur Mattli.

Dieter Zurcher, coordonatorul Organismului Intermediar Elveţian, a declarat că societatea civilă din România a devenit una foarte activă şi importantă, câştigând un rol important în dezvoltarea democratică.

El a spus că cele 141 de proiecte care au fost implementate prin Fondul Tematic pentru Participarea Societăţii Civile şi Fondul Tematic pentru Parteneriate şi Experţi din cadrul…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata