Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt: Ziua alegerilor va fi o bună ocazie pentru un mesaj puternic – 'Merg să votez!'

Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt, consideră că alegerile europarlamentare din 26 mai sunt o bună ocazie de a transmite un mesaj puternic prin votul cetăţenilor Europei.

"În acest moment Europa face faţă multor provocări şi nicio ţară sau grup de ţări nu le poate sfătui pe celelalte, întrucât fiecare ţară trebuie să facă faţă propriilor încercări în acelaşi timp. Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit: regula numărul unu a democraţiei este să nu laşi doar pe alţii să hotărască. Vom fi cu adevărat puternici dacă vom fi uniţi. Ziua alegerilor va fi o ocazie bună să lăsăm un mesaj puternic: Merg să votez! Şi simpla participare este o declaraţie. Mai ales aici, în Romania, dacă transmiteţi această declaraţie, veţi fi auziţi tare şi clar şi nu doar în ţară, ci oriunde în Europa", a spus Cord Meier-Klodt în cuvântul de salut rostit la Goethe-Institut, cu prilejul proiecţiei filmului documentar "Citizen Europe".

El afirmă că proiecţia documentarului, cu câteva zile înainte de alegerile europene, este un moment bun, mai ales că "bătrânul continent Europa nu este, în prezent, în cea mai bună 'formă'".

"Sau, cel puţin, aşa pare. Am vrut să folosesc ca laitmotiv citatul cunoscutului istoric englez Timothy Garton Ash, pe care îl veţi auzi în film. El spune următoarele despre generaţia tânără: 'Aceasta este probabil prima generaţie de europeni 'self-evident'. Ei au Europa, dar oare cât de mult cred în ea?'", a afirmat diplomatul.

Cord Meier-Klodt spune că pentru generaţia sa "lucrurile stau cumva invers".

"Noi nu am avut cu adevărat Europa. Dar am crezut cu tărie în ea. (…) Pentru generaţia mea, Europa nu era o adăugire. Germania era devastată şi şi-a găsit locul înapoi, în comunitatea ţărilor civilizate, prin Europa. Deci nu a fost întâi Germania şi apoi Europa, a fost Europa şi Germania în Europa. Este important că generaţia mea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata