Ambasadorul Mihnea Constantinescu, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

0

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare post-mortem a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Fostul diplomat a primit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer.

„În semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care a dat dovadă în întreaga sa activitate pusă în slujba intereselor României, pentru contribuția avută la promovarea și menținerea unui standard de excelență profesională în rândul tinerei generații de diplomați, Președintele României a conferit post-mortem Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer, ambasadorului Mihnea Constantinescu”, se precizează în decretul semnat de şeful statului.

Mihnea Constantinescu a murit fulgerător duminică, 18 noiembrie, la vârsta de 57 de ani.

Acesta a fost șef de cabinet al prim-miniștrilor Adrian Năstase și Călin Popescu Tăriceanu. Unul din cei mai respectaţi diplomati ai Romaniei s-a stins din viaţă la un spital din Nisa.

Mihnea Constantinescu a fost preşedinte al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului, ambasador cu însărcinări speciale, reprezentant special al Guvernului României pe probleme de securitate energetică. Totodată, el a deţinut în diverse guverne poziţiile de director al Cancelariei Prim-ministrului României, consilier de stat sau consilier diplomatic al Prim-ministrului, secretar de stat şi director general pentru afaceri politice în cadrul Ministerului român al Afacerilor Externe.

Citeşte şi: BBC: România este țara unde „aproape toată lumea are o locuință”. Suntem pe primul loc în UE în ceea ce privește numărul de proprietari de locuințe!

Post-ul Ambasadorul Mihnea Constantinescu, decorat post-mortem…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close