Amendă incredibilă încasată de doi părinți după ce și-au luat copiii în vacanță în timpul școlii

Doi părinți au luat o amendă de 5.500 de lei, după ce și-au luat copiii în vacanță în timpul școlii. Sancțiunea incredibilă a fost încasată în Marea Britanie. Acolo este o adevărată modă pentru părinți ca, în goana după vacanțe ieftine, aceștia să își ia copiii de la scoală în timpul semestrelor, chiar dacă cei mici nu sunt în vacanță.

Școlile au reacționat și ele după ce retragerea copiilor de la școală a devenit o modă în Marea Britanie. Acestea au fixat fiecare amenzi, mai mari sau mai mici, în funcție de zona în care funcționează și de cât de frecvente sunt aceste cazuri. Astfel cea mai mare amendă pe care o pot luat părinții dacă își iau copii de la scoală în timpul semestrelor pentru a profita de vacanțe mai ieftine este de 1000 de lire.

Doi părinți au luat o amendă de 1.000 de lire sterline după ce și-au luat copiii în vacanță în timpul școlii

Părinții din Marea Britanie riscă amenzi de 1000 de lire (5.500 de lei) dacă iau copii de la scoală înainte ca semestrul să se termine. Fenomenul a devenit tot mai frecvent după ce părinții au început în ultimii ani să ia pachete de vacanțe în extra-sezon. Asta a însemnat și o vacanță timpurie a copiilor, care abandonau școala ca să meargă la distracție alături de părinți. O școală conservatoare din Rossendale, Lancashire, i-a avertizat pe părinți într-o scrisoare că sancțiunile în asfel de cazuri pot ajunge la 1000 de lire, de aproape 8 ori mai mult decât actualele amenzi de 120 de lire sterline.

Jon Platt a pierdut procesul în care a contestat o amendă de 120 de lire sterile

Este o hotărâre care a stabilit  și cea mai mare amendă. S-a ajuns la ea, după ce părinții erau fericiți cu amenzile vechi de 100 de lire. Chiar și amendați aceștia tot luau copiii de la școală ca să meargă în vacanță mai devreme. Spre exemplu în ianurie 2018 o familie cu 8 copii i-a scos mai devreme de la şcoala…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata