Amendamente controversate adoptate de senatori la Legea privind deţinerea armelor: Examentul psihologic nu mai e obligatoriu, o persoană poate deţine un număr nelimitat de arme de apărare

0

Decizie controversată în plenul Senatului. Un proiect de lege privind deţinerea armelor a fost adoptat, cu mai multe amendamente discutabile, sub pretextul alinierii legislaţiei la Directivele europene. Astfel, deşi directiva UE cerea controlul deţinerii armelor şi îmbunătăţirea cadrului legal al statelor membre în acest domeniu, senatorul PSD Tit Liviu Brăiloiu a adus mai multe amendamente care au exact efectul invers. Se elimină obligativitatea examentului psihologic pentru deţinătorii de arme iar numărul de arme apărare pe care o persoană îl poate deţine nu mai este limitat la doar două arme, ci devine nelimitat.

Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Modificările s-au făcut în comisia de apărare a Senatului, prin justificarea transpunerii parţiale a Directivei Uniunii Europene 017-853 a Parlamentului European şi a Consiliului din 10 mari 2017, privind controlul achiziţionării şi deţinerii de arme precum şi a îmbunătăţirii cadrului legat în materie.

În legislație există anumite interdicții pentru unele persoane să dețină arme de autoapărare dacă exsită „motive imputabile lor”. În urma modificărilor adoptate de senatori, la propunerea PSD, trebuie să existe o decizie definitivă a instanței care să le interzică să dețină astfel de arme.

Deţinătorii de arme letale nu mai trebuie să dea examen psihologic

Senatorul PSD a eliminat, printr-un amendament, din lege, obligaţia deţinătorilor de arme letale şi neletale supuse autorizării de a se supune examenului psihologic şi sau medical, la solicitarea expresă a structurilor de poliţie competente, în situaţia în care acestea constată, motivat, că există indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close