Ameninţarea social-democraţilor către Klaus Iohannis: „PSD va face uz de toate mijloacele legale, pentru apărarea ordinii constituţionale!”

0 111


Partidul Social Democrat a reacţional, vineri seara, la anunţul lui Klaus Iohannis privind refuzul numirii miniştrilor la Transporturi şi la Dezvoltare Regională. Social-democraţii condamnă acţiunile „repetate” ale preşedintelui Klaus Iohannis prin care „încearcă blocarea activităţii Guvernului, cu scopul vădit de a împiedica PSD să ducă la bun sfârşit angajamentele electorale asumate în programul de guvernare”.

„Al doilea refuz al preşedintelui Iohannis de a emite decretele de numire în funcţia de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor şi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice reprezintă o tentativă iresponsabilă de blocare a investiţiilor guvernamentale în cele mai importante domenii pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al cetăţenilor României: infrastructura de transport şi dezvoltarea locală”, se menţionează în comunicatul PSD.

Potrivit PSD, şeful statului „a încălcat în mod deliberat, în mai multe rânduri, Constituţia României şi deciziile Curţii Constituţionale”.

„Pe de o parte, Klaus Iohannis a încălcat Decizia CCR 875/2018, refuzând să răspundă, de îndată, în scris şi motivat, la primele propuneri înaintate de prim-ministru, respectiv cu privire la refuzul numirii doamnei Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de ministru al Transporturilor şi a domnului Ilan Laufer în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a încălcat şi Decizia CCR 98/2008 care interzice preşedintelui României să refuze a doua propunere pentru funcţia de ministru, în cazul unei remanieri guvernamentale. În acelaşi timp, sfidând Constituţia şi statul de drept, preşedintele a intrat într-o…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata