Ana Birchall: În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, România a reuşit dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA

România a reuşit dezvoltarea, consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA în anul sărbătoririi de către ţara noastră a Centenarului Marii Uniri, a afirmat viceprim-ministrul Ana Birchall, miercuri, la Washington.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, joi, AGERPRES, Ana Birchall a participat la recepţia oferită de Ambasada României la Washington cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri. La eveniment a participat şi Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi al Guvernului, evocând importanţa Centenarului Marii Uniri.

"1 decembrie 1918 reprezintă un reper important în istoria României, deoarece marchează îndeplinirea obiectivului mult timp căutat al unităţii naţionale. Este data sfântă a reîntregirii noastre ca neam, momentul în care toate provinciile în care românii locuiau au format România Mare", se arată în mesajul transmis de Ana Birchall.

Ea a evidenţiat contribuţia românilor din străinătate la săvârşirea unirii, eforturile comunităţii americanilor de origine română organizaţi în Liga naţională a românilor din SUA în sensul promovării cauzei unităţii naţionale, precum şi importanţa susţinerii primite la momentul respectiv din partea preşedintelui american Woodrow Wilson.

De asemenea, Ana Birchall a precizat că, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, România a reuşit să dezvolte substanţial Parteneriatul Strategic cu SUA.

"De la preluarea mandatului, mi-am dedicat eforturile cu prioritate către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA. În întrevederile cu secretarul de stat Mike Pompeo, cu secretarul Energiei Rick Perry, cu secretarul Apărarii Jim Mattis, cu secretarul Comerţului Wilbur Ross, cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat al SUA, precum şi în toate celelalte întâlniri…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata