Ana Birchall, mesaj din partea Guvernului la Baku: Republica Azerbaidjan – un partener strategic valoros al României

Viceprim-ministrul Ana Birchall a efectuat, de joi până duminică, o vizită în Republica Azerbaidjan, unde a reprezentat România la cea de a şaptea ediţie a Forumului Global de la Baku, organizat de Centrul Internaţional Nizami Ganjavi, iar în marja evenimentului demnitarul român a avut o serie de întrevederi cu înalţi oficiali azeri, printre care şi preşedintele Ilham Aliyev.

Tema principală din acest an a Forumului Global de la Baku a fost "Noua politică externă", iar printre invitaţi s-au numărat actuali şi foşti lideri politici la nivel internaţional.

În mesajul prezentat din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă, vicepremierul român a subliniat importanţa Forumului de la Baku, devenit o platformă de dezbatere extrem de utilă din perspectiva provocărilor existente la nivel european şi internaţional, se arată într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Oficialul român a mai arătat că Republica Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României şi unul dintre cei mai importanţi parteneri economici din regiune.

"Dezvoltarea cooperării în domeniul conectivităţii între România şi Republica Azerbaidjan, inclusiv prin valorificarea oportunităţilor existente în plan regional, reprezintă un obiectiv comun al celor două ţări. Într-o perioadă de reaşezări strategice, Preşedinţia română a Consiliului UE va fi promotoarea unui dialog politic autentic cu statele din vecinătate", se arată în mesajul prezentat de Ana Birchall.

În cadrul intervenţiei susţinute în sesiunea dedicată Balcanilor de Vest, demnitarul român a punctat importanţa pe care România o acordă acestei regiuni, mai ales din perspectiva extinderii.

"În timpul preşedinţiei Consiliului UE, România va continua să pledeze pentru păstrarea uşilor deschise extinderii UE", a transmis Ana Birchall, în sesiunea de dezbateri dedicată Balcanilor de Vest, în marja Forumului Global de la Baku.

Potrivit…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata