Angela Cristea: Ne dorim ca cei ce vor reprezenta cetăţenii UE să fie votaţi de o majoritate

0

Cei care vor reprezenta cetăţenii europeni la Parlamentul European ar trebui să fie votaţi de o majoritate, scrutinul europarlamentar fiind unul "critic în existenţa UE", a afirmat, vineri, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Cristea.

Ea a vorbit în deschiderea unei mese rotunde care a avut ca temă alegerile europarlamentare, organizate între 23 şi 26 mai. Scrutinul de la Bucureşti va fi organizat pe 26 mai.

Oficialul a vorbit despre Brexit, una din provocările din Uniunea Europeană.

"Este şi pentru noi un semnal că nimic nu este ireversibil, că totul poate avea la un moment dat un sfârşit şi poate că este un mesaj bine de reţinut şi în contextul alegerilor din mai, pentru Parlamentul European", a punctat ea.

Totodată, Cristea a vorbit despre discursul populist din interiorul blocului comunitar.

"Vedem în ultimul timp o creştere a filonului populist, o punere sub semnul întrebării a unor valori pe care le consideram câştigate, agreate pentru totdeauna. Iată că nu sunt. Aceste valori pe care se bazează Uniunea Europeană şi pe care în momentul în care le goleşti de conţinut goleşti de conţinut Uniunea Europeană – vorbim de democraţie, de drepturile fundamentale ale cetăţenilor, de statul de drept – vedem că fără aceste valori, fără de care Uniunea Europeană este de neconceput, sunt puse sub semnul întrebării în unele părţi ale Uniunii Europene sau sunt puse sub un atac concertat în alte părţi ale Uniunii Europene. Şi nu avem de gând să stăm cu mâinile în sân, să asistăm la subminarea unei construcţii care a adus pace şi prosperitate pe acest continent, o construcţie care probabil face ca în Europa să se trăiască mai bine ca oriunde altundeva", a spus Angela Cristea.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România a afirmat că instituţia UE a făcut recomandări oficialilor români legate de europarlamentare. Aceste recomandări abordează…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata