ANIS lansează cursuri gratuite de tehnologie prin programul TechTalent Growth, cursuri gratuite de tehnologie

De Jurnalul Național Companii Tech 371 citiri
3 min citire
Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), lansează proiectul TechTalent Growth, cu finanţare europeană, care propune cursuri gratuite de tehnologie, cu scopul creşterii nivelului de cunoştinţe, competenţe şi aptitudini ale angajaţilor din companiile mici şi mijlocii din domeniul IT&C, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Programul TechTalent Growth este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capital Uman şi se derulează în perioada 2020-2021, în judeţele Argeş, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Sibiu, Suceava, Timiş.

Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să activeze în sectorul IT&C, să genereze o cifră de afaceri de sub 50 de milioane de euro pe an şi să nu aibă mai mult de 250 de angajaţi,

„În ciuda provocărilor care ne-au schimbat modul obişnuit de desfăşurare a activităţilor în viaţa de zi cu zi, educaţia şi formarea profesională continuă şi trebuie să rămână obiective pe termen lung pentru fiecare dintre noi. Programul TechTalent Growth reprezintă o modalitate de a susţine acest obiectiv în cadrul companiilor mici şi mijlocii din IT, facilitând angajaţilor posibilitatea de a se dezvolta profesional, de a dobândi noi competenţe, totul fără eforturi financiare. Ne propunem ca prin acest proiect, alături de celelalte iniţiative ANIS, să contribuim la formarea unei industrii româneşti de tehnologie cât mai puternică şi mai performantă pe plan european „, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

În cadrul acestui program, companiile vor avea acces la cinci tipuri de cursuri, respectiv: DevOps, Programare Java, Baze de Date, Web design, toate la nivel avansat, şi un Curs de formare Data Protection Officer, toate certificate ANC, care se vor desfăşura în perioada septembrie 2020 – iunie 2021. Durata fiecărui curs este de cinci zile, respectiv 40 de ore, iar dimensiunea medie a unei grupe va fi de 10 persoane. Pentru a păstra condiţiile de siguranţă impuse, atât derularea cursurilor, cât şi examinarea finală vor fi susţinute prin intermediul unei platforme de eLearning dedicate, ce permite interacţiunea dintre cursanţi şi formatori. Participarea la cursuri este gratuită, toate costurile implicate fiind asigurate din Programul Operaţional Capital Uman.

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii a fost înfiinţată în anul 1998 şi reprezintă interesele companiilor IT româneşti, sprijină dezvoltarea industriei locale de software şi servicii, creşterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât şi a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât şi multinaţionale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din ţară, ceea ce asigură asociaţiei reprezentativitate la nivel naţional.