Antonio Tajani, apel pentru aderarea României în Schengen: Lansez statele membre să-şi modifice poziţia

0


 

Antonio Tajani a suținut, joi seară, la Bucureşti, un discurs  în cadrul ceremoniei de lansare oficială a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene de la Ateneul Român. Președintele Parlamentului European a vorbit despre necesitatea aderării României în spațiul Schengen și a spus că acest lucru ar trebui să se producă în prima parte a anului 2019. 

“În viitorul buget o să se ţină cont mult de principiului solidarităţii. Lansez statele membre să-şi modifice poziţia în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen. Primirea României şi Bulgariei în Schengen ar fi benefică”, a spus Tajani.

Președintele Parlamentului European a mai declarat că sentimentul solidarităţii trebuie să se manifeste şi prin aderarea României la Spaţiul Schengen și că speră că această decizie să se petreacă în timpul mandatului României de preşedinte al Consiliului UE.

De asemenea, Antonio Tajani a fost aplaudat de cei prezenți la eveniniment după ce a spus că în România se simte ca acasă.

“România a avut mereu o vocaţie europeană. În urmă cu peste 2000 de ani, strămoşii noştri romani au traversat Dunărea şi au ajuns pe aceste pământuri, identificând un neam care atunci era unic în lume. Această epopee a schimbat cursul istoriei. Frumoasa dvs ţară îşi trage numele de la puternica prezenţă romană. (…) Eu mă simt aici ca acasă”, a declarat Tajani.

Greșeala de pe invitațiile trimise de Dăncilă pentru concertul de la Ateneul Român. Ce decizie a luat premierul după ce a văzut

 

Post-ul Antonio Tajani, apel pentru aderarea României în Schengen: Lansez statele membre să-şi modifice poziţia apare prima dată în Libertatea.ro.

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close