Anul trecut comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut cu 4,5%

0 119

În anul 2020, comenzile noi înregistrate în industria prelucrătoare au scăzut cu 4,5% comparativ cu anul anterior, arată datele publicate, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Scăderi importante au fost consemnate în industria bunurilor de uz curent (-11,4%), industria bunurilor de capital (-5,4%) şi în industria bunurilor intermediare (-3,4%).

Însă, o evoluţie pozitivă a înregistrat activitatea din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu o creştere de 21,5%.

INS precizează că pentru comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna decembrie 2020, în comparaţie cu luna precedentă, au scăzut pe ansamblu cu 14%, ca urmare a rezultatelor negative înregistrate în: industria bunurilor de capital (-20,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-13,7%), industria bunurilor de uz curent (-9,7%) şi industria bunurilor intermediare (-0,3%).

Concret, la nivel comparativ decembrie 2020 vs noiembrie 2020, numărul comenzilor noi din industria prelucrătoare a crescut pe ansamblu cu 7,7%, datorită activităţilor din industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+39%) şi din industria bunurilor intermediare (+29,3%).

Pe de altă parte, industria bunurilor de uz curent şi industria bunurilor de capital au scăzut cu 8,8%, respectiv cu 0,5%, de la lună la lună. A

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata