Anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne o opţiune

51

Toshihiro Nikai a afirmat că anularea Jocurilor Olimpice de la Tokyo rămâne în continuare o opţiune, pe fondul evoluţiei pandemiei de coronavirus, precizează responsabilul principalului partid aflat la putere în Japonia, citat de presa locală, informează AFP.

„Ar trebui să anulăm Jocurile fără ezitare, dacă nu mai este posibil” ca acestea să fie organizate în această vară, a declarat Toshihiro Nikai, într-un interviu acordat postului nipon de televiziune TBS.

În contextul actual, „Dacă infecţiile se răspândesc din cauza Jocurilor Olimpice, nu ştiu la ce servesc”, a adăugat secretarul general al Partidului Liberal-Democrat (PLD) japonez.

Deşi consideră că au rămas „o mulţime de dificultăţi de depăşit”, Nikai şi-a nuanţat afirmaţiile, precizând: „Cu siguranţă, vrem să facem din Jocuri un succes”. „Este important ca Japonia să genereze entuziasm cu participarea publicului”, a adăugat el.

Comentariile oficialului nipon vin cu 99 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august), care au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei.

În timp ce campania de vaccinare are un debut lent în Japonia, în acest moment ţara se confruntă cu al patrulea val de infectări, care a obligat recent autorităţile să reimpună restricţii în mai multe departamente, inclusiv în Tokyo.

Din punct de vedere al infectărilor, Japonia a înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de Covid-19, un nivel care nu a mai fost atins de la sfârşitul lunii ianuarie pe teritoriul său.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner