Aplicaţie mobilă pentru facilitarea accesului persoanelor cu deficienţe de vedere pe piaţa muncii şi în mediul universitar

Foto: iquamphotos.com
0 4

În cadrul proiectului BLINDHub va fii dezvoltată o aplicaţie mobilă menită să faciliteze accesul persoanelor cu deficienţe de vedere, pe piaţa muncii dar şi în mediul universitar, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Nevăzătorilor din România transmis, joi, AGERPRES.

Noul proiect, lansat de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Universitatea din Bucureşti, se va derula până în anul 2022 şi răspunde nevoilor celor peste 50.000 de persoane cu deficienţe de vedere şi apte de muncă din România, în contextul tendinţei de digitalizare, dar şi al solicitării tot mai mari în rândul angajatorilor de capital uman bine pregătit.

Din cadrul acestui proiect, componenta principală o reprezintă aplicaţia mobilă în care beneficiarii îşi vor putea crea gratuit un profil profesional complet în baza unui video CV. Iar companiile interesate vor avea ocazia să filtreze, în baza de date şi să trimită direct solicitări de interviu către candidaţi. In acest fel materialul de tip video CV va fi realizat cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor două centre BLINDHub din Bucureşti sau în ţară, în cadrul evenimentelor organizate în cinci mari oraşe, cu scopul de a promova beneficiile aplicaţiei atât pentru angajat, cât şi pentru angajator.

„Utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi de acces sunt premize incontestabile ale unei reale incluziuni pentru persoanele cu deficienţă de vedere. Într-o lume digitală, BLINDHub pune împreună idei şi oportunităţi vocaţionale şi de muncă într-un spaţiu de interacţiune perfect adaptat nevoilor nevăzătorilor”, a declarat Tudorel Tupiluşi, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

În opinia sa, Magdalena Platis, prorector al Universităţii din Bucureşti, este de părere că acest proiect va da naştere pe termen lung unui trend pozitiv de integrare în mediul universitar a studenţilor cu dizabilităţi de vedere.

Aşadar, proiectul BLINDHub este finanţat de Fundaţia Orange cu 482.000 de lei prin intermediul programului „Lumea prin Culoare şi Sunet”.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata