Arad: şase ore de aşteptare la Nădlac II şi Vărşand

0 52

Marţi 6 martie, s-au format coloane de camioane pe mai mulţi kilometri înainte de principalele puncte de trecere a frontierei spre Ungaria, iar la Nădlac II şi Vărşand se aşteaptă cel puţin şase ore pentru tranzitare.

În conformitatea aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul „foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară, „din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale”.

Conctret, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, sunt deschise opt artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un timp de aşteptare de cel puţin 360 de minute pentru formalităţi. Şi în PTF Vărşand se aşteaptă şase ore, aici fiind disponibile trei artere de ieşire din România pentru camioane.

La punctul PTF Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute, iar la Turnu nu sunt coloane de camioane.

Din punct de vedere al treficului rutier şi în judeţul Bihor este aglomeraţie la ieşirea din ţară, în cazul traficului greu. La Borş, unde sunt trei artere deschise, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II sunt disponibile patru artere, dar se aşteaptă 250 de minute.

Însă în Satu-Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 240 de minute şi sunt deschise două artere pentru ieşirea camioanelor din ţară.

În acest sens, autorităţile române au luat legătura cu cele ungare pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

Dar, Ungaria a impus restricţii de circulaţie pentru vehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care s-au aplicat de joi, ora 23,00, până vineri, ora 23,00, şi de sâmbătă ora 23,00, până luni ora 23,00 (orele României).

De altfel, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei din vestul ţării se desfăşoară în condiţii normale.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata