Argentina a prezentat un protocol sanitar pentru găzduirea tuturor meciurilor de la Copa America

137

Din punct de vedere fotbalistic, Guvernul argentinian, confruntat cu o creştere a cazurilor de Covid-19, a prezentat, miercuri, Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), un protocol sanitar în vederea găzduirii tuturor meciurilor din competiţia Copa America 2021, pe care trebuia să o organizeze în asociere cu Columbia, informează AFP.

La nivel prezidenţial, Alberto Fernandez preşedintele Argentinei şi cel al CONMEBOL, Alejandro Dominguez, au evaluat „aspectele organizatorice şi logistice – cu eventuala desemnare a unor situri suplimentare – şi tot ce reprezintă protocoalele sanitare”, a transmis Confederaţia într-un comunicat.

În contextul siguranţei, organizarea în asociere a turneului continental, a cărui lovitură de începere este prevăzută pentru 13 iunie, a fost retrasă Columbiei săptămâna trecută, din cauza climatului social tensionat din această ţară, soldat cu zeci de morţi.

Însă, meciurile prevăzute iniţial în Columbia nu au fost încă relocalizate, existând îndoieli în privinţa capacităţii Argentinei de a găzdui toate meciurile de la Copa America, din cauza valului de coronavirus.

În acest scop, reprezentanţi ai CONMEBOL au vizitat stadioanele din Argentina în ultimele zile pentru a vedea dacă pot găzdui toate meciurile programate în Columbia, în special finala de pe 10 iulie.

Lovitura de începere va fi dată pe 13 iunie cu meciul Argentina – Chile, pe stadionul Monumental din Buenos Aires.

Sursa: agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata