Arhiepiscopia Dunării de Jos va înfiinţa zece cabinete medicale în cadrul unor mănăstiri

0 124

Arhiepiscopia Dunării de Jos va înfiinţa şi dota cu cele necesare desfăşurării actului medical zece cabinete medicale în cadrul unor mănăstiri, informează, miercuri, Biroul de presă al eparhiei.

Astfel, în cadrul Mănăstirii „Sf. Vasile cel Mare” din Galaţi a avut loc prima acţiune de pregătire şi utilare a spaţiilor destinate activităţii medicale mănăstireşti, integrate în cadrul Clinicii „Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian”.

În prezent mobilierul şi celelalte componente medicale au fost transportate la sediul mănăstirii, acestea au fost amplasate în spaţiul special amenajat şi pregătite potrivit destinaţiei lor.

Valoarea darurilor oferite doar în cadrul acestui proiect eparhial este de 60.000 lei.

„Având în vedere lunga tradiţie a bolniţelor mănăstireşti şi ţinând cont de faptul că unii monahii au studii medicale de specialitate, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a binecuvântat ca această lucrarea de oferire a asistenţei medicale în cadrul obştilor monahale eparhiale să se desfăşoare în spaţii amenajate şi dotate corespunzător. În acest sens, prin contribuţia şi sprijinul domnului Alexandru Chiriac, profesor în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Galaţi şi managerul unui important lanţ farmaceutic din ţară este posibilă în această perioadă de pandemie prin care trecem dotarea celor zece cabinete medicale cu mobilier, instrumentar şi aparatură medicală, precum şi cu medicamente”, se arată în informarea Biroului de presă al Eparhiei Dunării de Jos.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata