Arhitectul Emil Barbu Popescu şi dirijorul Ion Marin, decoraţi de preşedintele Iohannis

0 120

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a profesorului dr. arhitect Emil Barbu Popescu cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a conferit profesorului dr. arhitect Emil Barbu Popescu această distincţie în semn de "apreciere pentru excepţionalul profesionalism dovedit în formarea noilor generaţii de arhitecţi, pentru contribuţia avută la promovarea şcolii româneşti de arhitectură atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru lucrările remarcabile înscrise în atlasul arhitecturii mondiale".

Preşedintele Iohannis l-a decorat şi pe maestrul Ion Marin, dirijor şi compozitor, director de onoare al Corului Naţional de Cameră "Madrigal", cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Comandor, în semn de "înaltă apreciere pentru contribuţia importantă avută la demararea şi dezvoltarea primului program naţional de integrare socială prin cântec coral din România, precum şi pentru promovarea artei muzicale româneşti în străinătate".

Şeful statului i-a conferit şi realizatoarei TV Elise Stan Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, ca "apreciere pentru rolul important avut la promovarea de noi talente din rândul tinerilor artişti, pentru contribuţia avută la descoperirea unor valoroşi interpreţi de muzică populară, pentru talentul pus în slujba promovării folclorului românesc, prin care a ţinut aprinsă flacăra spiritualităţii româneşti, a păstrării tradiţiilor şi a identităţii fiinţei naţionale".

Tot joi, şeful statului a semnat decretele de decorare a scriitorilor Marius Daniel Popescu şi Cătălin Dorian Florescu.

Astfel, în semn de "apreciere pentru contribuţia importantă avută la promovarea creaţiei literare româneşti şi la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre România şi Confederaţia Elveţiană", preşedintele Iohannis le-a conferit celor…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x