Arsenal Londra a obţinut un împrumut guvernamental de 120 de milioane de lire sterline pentru a gestiona „impactul” Covid-19

0 118

Joi 7 ianuarie2021, clubul englez de fotbal Arsenal Londra a contractat un împrumut de 120 de milioane de lire sterline de la guvernul britanic, pentru a „gestiona impactul pierderilor de venituri din cauza pandemiei de Covid-19”, a anunţat, gruparea, citată de AFP.

Iar termenul limită al împrumutului, care vizează procurarea „unei finanţări pe termen scurt cu o sumă competitivă”, este fixat pentru luna mai.

În contextul coronavirusului şi confruntată cu oprirea competiţiilor, ratarea calificării în Liga Campionilor pentru al patrulea an consecutiv şi rezultate inconstante, ocupanta locului 11 în campionatul englez a negociat un acord cu majoritatea jucătorilor săi, care au consimţit pentru o scădere a salariului cu 12,5%.

Din punct de vedere organizatoric, în luna august, „tunarii” şi-au anunţat intenţia de a suprima 55 de posturi de la club.  Cu toate aceste suprimări de posturi nu i-au împiedicat, însă, pe londonezi să cheltuiască 45 de milioane de lire sterline în luna octombrie pentru a-l aduce pe jucătorul Thomas Partey de la Atletico Madrid.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata